Udgivet i Indretning med mere

Har du prøvet en siddepude? Her er 5 grunde til at du vil elske den

Af Otiumstol.dk

Døjer du med fysiske skavanker? Eller er du typen, der bare aldrig sidder særlig godt på en stol? Så er en siddepude muligvis løsningen på dine problemer. Det er en pude, der er skabt til at støtte og aflaste din krop, så du kan sidde både behageligt og ergonomisk.

Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør overveje at anskaffe dig en siddepude. Hvis du stadig ikke føler dig overbevist, kan du blot læse videre. Her finder du fem gode grunde til, hvorfor du vil elske at eje en siddepude.

Hvad er en siddepude?

Måske har du ikke hørt om en siddepude før. I så fald er det en god idé lige at få defineret begrebet. En siddepude er en pude, som du kan anbringe oven på et fast underlag. Det kan for eksempel være en stol eller bænk. Formålet med at anbringe siddepude, er, at aflaste og støtte din krop. Derfor er der også mange, der kalder siddepuden for en medicinsk siddepude. Det skyldes, at puden er udviklet for at kunne afhjælpe dig, der måtte have en eller flere fysiske skavanker.

En siddepude er derfor ikke det samme som en hynde, selvom de ved første øjekast kan godt ligne hinanden. En hynde har blot til formål at få dig til at sidde mere behageligt. Den hverken støtter eller aflaster din krop.

1: Din krop får den rette støtte

Når du køber en siddepude, får du en pude, der former sig efter din krop. Det kan puden gøre, da den består af enten fast gel, memoryskum eller lignende indmad, der er formbart. Når puden tilpasser sig din krop, har den også bedre mulighed for at aflaste og støtte dig, så du sidder på en optimal måde.

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvilke fysiske skavanker man måtte slås med. Derfor findes der også et utal af forskellige siddepuder. Det væsentlige er nemlig, at du har mulighed for at opnå den rette støtte. Derfor finder du blandt andet følgende siddepuder:

  • Skråpuder til ryggen
  • Halebenspuder
  • Siddepuder af gel
  • Siddepuder af memoryskum
  • Siddepuder til bilen

Inden du køber en siddepude, skal du derfor være afklaret med, hvilke skavanker du gerne vil afhjælpe. På den måde kan du langt nemmere og hurtigere finde den rette pude.

2: Få hjælp med din rygproblemer

Én af de mest udbredte skavanker i Danmark er rygproblemer. Rigtig mange mennesker døjer med smerter i ryggen af den ene eller anden grund. Det kan både være diskusprolapser, lændesmerter eller noget helt tredje.

Hvis du oplever rygproblemer, kan en investering i en siddepude med gel være en fantastisk investering. Gelen er både blød og fleksibel. Det vil med andre ord sige, at den har lidt samme konsistens som tungt vand. Denne egenskab giver gelen mulighed for at tilpasse sig efter din krop. På den måde kan du få en trykaflastning, der dækker hele din siddeflade.

Når du bruger en gelsiddepude vil du have nemmere ved at sidde korrekt. Det skyldes, at puden som nævnt støtter din krop. Derved undgår du at sidde i dårlige og ikke-ergonomiske stillinger for at kompensere for det ubehag, du måtte føle ved at sidde uden siddepude.

3: Nem at tage med på farten

Hvis du har fysiske skavanker, er det én ting at indrette dit eget hjem og arbejdsplads efter det. Men det kan hurtigt blive besværligt at skulle ud på tur. Her er siddepuder fantastiske. De er nemme at have med på farten, så du kan sidde korrekt, uanset hvor du måtte opholde dig.

Alt efter hvilken siddepuder du vælger, kan du pakke den sammen, så den fylder minimalt. Derfor kan den også nemt komme med dig på alt fra restaurantbesøg til udlandsferier. Du behøves nemlig ikke gå på kompromis med din komfort og dit helbred.

4: Nem at vaske

En siddepude bruger du mange gange i løbet af en dag. Derfor er det også uundgåeligt, at den på et tidspunkt vil blive snavset. Her skal du dog ikke fortvivle. Flere af siddepuderne kommer med et vaskbart betræk.

Betrækket kan du nemt og hurtigt tage af puden og vaske. På den måde kan du lynhurtigt have en ren og behagelig pude igen.

Hvis du gerne vil være på forkant, kan du ofte også købe et ekstra betræk med, når du køber puden. På den måde behøves du ikke vente på, at betrækket bliver rent og tørt. I stedet kan du blot udskifte det, hvis der er sket et uheld, eller hvis betrækket bare ikke er så rent længere.

5: Kan anvendes af alle aldersgrupper

Mange mennesker tilskriver siddeproblemer til ældre mennesker, men sådan er det ikke nødvendigvis. Siddepuderne kan anvendes af alle aldersgrupper. Måske har du et barn, der ikke sidder behageligt i skolen. Når barnet ikke sidder behageligt, kan det være ret svært at koncentrere sig om undervisningen. I stedet er det ubehaget, der fylder tankerne og optager koncentrationen.

Her kan en god og egnet siddepude gøre underværker. Når dit barn sidder behageligt, kan han eller hun lettere koncentrere sig i skolen. Ofte er det faktisk blot små justeringer, der gør hele forskellen. Derfor kan siddepuden være en fantastisk investering.

Find det du mangler på otiumstol.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 280 produkter fra mere end 18 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 327 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:51:10.

5
Produkttyper
280
Produkter
6
Brands
18
Forhandlere
327
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.